A rostlapok ideálisak húsok, zöldségek és egyéb ételek gyors és egyenletes sütéséhez. Prémium minőségű termékeink strapabíróak, könnyen tisztíthatók és energiatakarékosak. Tekintse meg széles választékunkat, és találja meg az Ön igényeinek leginkább megfelelő rostlapot!

Mutat

Milyen előnyei vannak a rostlap használatának?

A rostlap sok ízt ad az ételhez, akárcsak a wok használatakor, a grillezőlapon is magas hőmérsékleten lehet főzni, ami azt jelenti, hogy a hús és a zöldségek gyorsan elkészülnek.

Az íz és a tápanyagok is megmaradnak. A grillezőlap nagy mérete szintén előnyös, mivel lehetővé teszi, hogy egyszerre több hozzávalót süssön egymás mellett.

Mivel a rostlapok általában nagyon kevés zsiradékot vagy olajat igényelnek, ez az elkészítési mód egészséges is. A bordázatok elválasztják az ételt a zsírtól, így a hús kevesebb zsírt szív magába. A grillezőlap tisztítása is nagyon egyszerű, a fröccsenésgátló és a praktikus csepegtetőtálca összegyűjti a maradékot. A sima rozsdamentes acél burkolatnak köszönhetően könnyen letörölhető a rátapadt zsír.

Mit érdemes figyelembe venni egy rostlap vásárlásakor?

Először is, határozd meg a készülék elhelyezéséhez szükséges méreteket a konyhában, ehhez gondold át, hol lesz a készülék kijelölt helye. Ezen kívül gondolj a kívánt kapacitásra, a rostlap használatának gyakoriságára, valamint a készítendő ételek típusára. Ezek alapján el tudod dönteni, hogy egy- vagy kétoldalas grillt válassz.

Fontos továbbá a termosztát kapacitásának felmérése is. Egy jó grillezőlap elérheti akár a 300⁰C-os hőmérsékletet is, de az alacsonyabb, 50⁰C és 70⁰C közötti hőmérsékletek is hasznosak lehetnek. Érdemes felmérni az elérhető energiaforrásokat is: gázos vagy elektromos változatot válassz.

Elektromos rostlap esetén mérlegeld, hogy elegendő-e a standard 230V-os csatlakozó, vagy szükség van-e nagyfeszültségű 400V-os aljzatra.